Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Το κτίριο της Girdap Bank στο Ρούσε-Банка "Гирдап" v Русе-Ruse Girdap Bank



Η τράπεζα πριν το 1913.


Το κτίριο της τράπεζας όπως είναι σήμερα

Ήταν η πρώτη ιδιωτική τράπεζα στη Βουλγαρία , που ιδρύθηκε το 1881 , στο Ρούσε . Κατά τη διάρκεια της ύπαρξής της, η"Girdap" ήταν μία από τις δύο μεγάλες τράπεζες της Βουλγαρίας με κυρίως τοπικό ιδιωτικό κεφάλαιο, μαζί με την Εμπορική Τράπεζα της Βουλγαρίας (ΤΔΕ).
Η "Girdap" πιστωτική είναι η πρώτη βουλγαρική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης. Ιδρύθηκε το 1881 από επιφανείς χρηματοδότες και εμπόρους του Ruse, συμπεριλαμβανομένων των Christo Armyanov και του αδελφού του Κόστα Armyanov.
Οι δραστηριότητες της Τράπεζας αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής άνθησης της χώρας κατά την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα Το 1922 η Εθνική Τράπεζα της Βουλγαρίας (BNB), αποφάσισε το κλείσιμο της "Girdap", προκαλώντας πανικό μεταξύ των καταθετών. Το 1925 η τράπεζα πτωχεύει αλλά οι διαδικασίες εκκαθάρισης κράτησαν μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1930.
Το κεντρικό κτίριο της τράπεζας στο Ρούσσε κτίστηκε το 1896 και σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Stoyan Zplotov και Udo Ribau.
Η συνολική επιφάνεια είναι περίπου 260 m 2 . Το κτίριο αποτελείται από ισόγειο, 2 ορόφους και τις οροφές. Το 1913 , το κτίριο κάηκε. Η αναβάθμιση στο δεύτερο όροφο ολοκληρώθηκε το 1913 , και σχεδιάστηκε από τον καθηγητή Todor Tonev.
Σήμερα το κτίριο τράπεζα χρησιμοποιείται από το Δικαστήριο . Είναι το πιο κοινό σημείο συνάντησης για τους ντόπιους κατοίκους, που συχνά αποκαλείται το «ρολόι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου